top of page

Affetmek..


İtiraf edelim; Başlığı ilk okuduğumuz gibi aklımıza hemen "affedeceklerimizin yüzleri" ve sonrasında da hemen "Aa niye affedecekmişim be.. Asla!!" cümleleri geldi değil mi?

Evet haklsınız, belki sizi çok kırdılar, çok üzdüler ve çoktan sizin gibi birinin hayatlarında olmamasını ve sizden işitecekleri o vurucu sözcükleri hakettiler.

Şimdi bırakın tüm bu düşünceleri, gelin sizle çok gizli bir çalışma yapalım. Bunu ne o affetmeniz gereken kişi(ler) ne de bir başkası bilecek. Sadece siz ve Allah'ın arasında geçecek çok güzel bir sohbet olacak bu çalışma.

Yapmamız gereken şey çok basit.

- Öncelikle hemen gidip çok güzel, ılık bir duş alın ve aklınızda, beyninizde, zihninizde ne varsa suyla birlikte akıp gitmesine izin verin. Ve, suyun o muhteşem arındırıcı enerjisinden faydalanarak tüm negatif düşüncelerinizden ve negatif enerjilerinizden arınmayı dileyin.

- Sessiz, sakin bir yere geçin ve sakin sakin diyafram nefesi almaya özen gösterin. 30 - 35 sn. kadar düzeni nefes alıp, nefesinize odaklanın. Bu o sırada hiç birşey düşünmemenizi ve biraz daha rahatlamanızı sağlayacak.

- Ardından, affetmeniz gereken kişi ya da kişileri düşünün. Ve her biri ile konuşun. Tek tek onunla ilgili ne düşünüyorsanız, ne hissediyorsanız, içinizden ne geçiyorsa söyleyin gitsin.. ".... yaptın ve ben gerçekten çok üzüldüm. Bununla birlikte, artık bugün itibari ile seni affetmeyi seçiyorum." diyebilirsiniz.. Ya da siz nasıl bir konuşma yapacaksanız..Hiç önemli değil..

Bir çok yerde okumuş, duymuş, görmüşsünüzdür. Yepyeni bir cümle kurmayacağım size. Bununla birlikte, şunu unutmayın ki, bir kişiyi affetmek kesinlikle ve kesinlikle onun yaptığı şey her neyse, doğru olduğu anlamına gelmiyor..Hatta ve hatta, onu tekrar hayatınıza alacağınız anlamına hiç gelmiyor..Üstelik şuanda sizin bu af cümlelerini sarfettiğinizi duymuyor bile! Size her kim kötülük, haksızlık yaptıysa, bu dünyada karşılığını bir şekilde alacak ve onun da bu konu ile ilgili sınavları olacak. Bu konu artık bizi ilgilendirmiyor. Bu onun ya da onların problemi ve Allah ile aralarında olan bir konu. Bizim tek yapmamız gereken konu kendimize odaklanmak ve zihnimizde dönüp duran o negatif düşüncelerden ve yüklerden kurtulmak. Yani biz kazançlı çıkacağız bu durumdan, hem de onların hiç haberi olmadan..

İlk başlarda bunları yapmakta çok zorlanabilirsiniz, bu çok normal. Bununla birlikte, zamanla yüklerinizin hafifleyip, içinizin huzur kapladığını hissettiğinizde, bunu neredeyse hergün yapmak isteyeceksiniz.

Unutmayın; sizi üzen kişi(ler) de Allahın bir kulu ve herkes hata yapabilir. Onu affetmek ya da affetmemek bizim işimiz değil. Bizim işimiz bu duygu durumundan biran evvel kurtulup, yüklerimizden, negatif enerjilerimizden arınmak. Çalışmalarınız sırasında ya da sonrasında, kendinize bu cümleleri sarfettiğinizde, göreceksiniz ki çok kolaylıkla ağzınızdan çıkacak "affediyorum" kelimesi..Ve, evrendeki tüm pozitif ve güzel enerjiler gani gani akacak hayatınıza..Şimdiden hayırlı olsun :)

Her zaman sevgiyle kalmanız dileğiyle..

83 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kişisel Gelişimin Önündeki Tuzaklar - Sabotajcı/4

Bugün sabotajcımızın sevilen bir huyundan bahsedelim. SABOTAJCININ HUYU 4: Aslında ne kadar öcü gibi görünen bu sabotajcının aslında sizi ne kadar sevdiğini bir bilseniz. Aslında en yakın dostunuz ken

bottom of page